Foto: LETA

Sniega un apledojuma dēļ piektdienas rītā apgrūtināta braukšana ir pa lielāko daļu valsts galveno autoceļu, bet salīdzinoši labāks ceļu stāvoklis ir Zemgalē un Latgales dienvidu daļā, liecina "Latvijas valsts ceļu" sniegtā informācija.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas, Vidzemes un Valmieras šosejām visa maršruta garumā, pa Rīgas apvedceļu no Baltezera līdz Saulkalnei, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Nīcgalei, pa Bauskas šoseju no Bauskas līdz Grenctālei, pa Jelgavas šoseju no Jelgavas līdz Meitenei, pa Liepājas šoseju no Kalnciema līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Grobiņai, pa Ventspils šoseju no Kūdras līdz Strazdei, pa Jēkabpils - Terehova šoseju no Jēkabpils līdz Varakļāniem un no Ludzas līdz Terehovai, pa Kuldīgas - Kandavas šoseju, pa Smiltenes - Balvu šoseju, kā arī pa Gulbenes - Pļaviņu šoseju.

Pa reģionālajiem autoceļiem sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā, izņemot Daugavpils, Rēzeknes, Talsu un Ventspils apkārtnes.

Ceļu uzturētāji slidenos un sniegotos ceļa posmus tīrot un kaisot ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 127 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!