Foto: DELFI

Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām Kurzemē un Zemgalē apgrūtina sniegs, putenis un apledojuma veidošanās, informē Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Zemgalē un Kurzemē snieg sniegs, un pat putina, bet gaisa temperatūra ir no -12 līdz 0 grādiem pēc Celsija.

Ventspils virzienā braukšanas apstākļi apgrūtināti ir posmos Rīga – Priedaine, Kūdra – Strazde un Usma - Ventspils. Autoceļš ir sniegots, tas apledo, taču brauktuves tīra un kaisa.

Tikmēr Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmos Apšupes krustojums – Annenieki un Saldus – Grobiņa, kā arī autoceļa Liepāja – Rucava posmā Nīca - Rucava. Arī tur autoceļi vietām sniegoti, vietām apledojuši. Brauktuves tīra un kaisa

Jelgavas virzienā līdz pat Jelgavai apgrūtināta braukšana sniegoto brauktuvju dēļ, tās tīra un kaisa, kamēr Bauskas virzienos ir apgrūtināti braukšanas apstākļi ir no Iecavas līdz Grenctālei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi Bauskas, Kuldīgas, Liepājas, Talsu un Ventspils apkārtnēs. Autoceļi sniegoti, vietām apledojuši. Visi iepriekšminētie ceļa segumi tiek tīrīti un kaisīti.

Uz vietējiem ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Brauktuves tīra atbilstoši ceļu uzturēšanas klasēm un veic bīstamo posmu pretslīdes apstrādi.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas režīmu un ieplānot braucienam papildus laiku, kā arī ņemt vērā, ka laika apstākļu ietekmē autoceļa stāvoklis var strauji mainīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!