Foto: DELFI

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Berģiem līdz Saulkrastu apvedceļam, Siguldas virzienā no Rīgas līdz Virešiem un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, kā arī Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Valmierai.

Piesardzība jāievēro, braucot pa Rīgas apvedceļu, Daugavpils, Rēzeknes, Jelgavas un Ventspils virzienos visa posma garumā, Bauskas virzienā no Rīgas līdz Iecavai, Liepājas virzienā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, no Anneniekiem līdz Liepājai un no Liepājas līdz Rucavai, kā arī Ventspils virzienā no Kūdras līdz Usmai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Bauskas apkārtni.

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Uzturēšanas darbos iesaistītas 186 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi pirmdien Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaidāma snigšana - priekšpusdienā neliela, bet vakarā, sākot no dienvidu rajoniem, intensīvāka, kuras laikā redzamība būs pasliktināta. Vakarā dienvidu austrumu rajonos sniega sega palielināsies par sešiem centimetriem. Atsevišķos posmos ceļi apledos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!