Sociāldemokrātam Imantam Burvim jau otro reizi izdevies izsprukt no viņa izslēgšanas no partijas, jo sestdien sociāldemokrātu domes sēdē netika savākts pietiekams balsu vairākums viņa izslēgšanai.
No 63 domniekiem, kuri piedalījās balsojumā par Burvja izslēgšanu, par nobalsoja tikai 36 domnieki, pret bija 16, bet atturējās 11. Saskaņā ar sociāldemokrātu statūtiem, lai Burvi izslēgtu no partijas, par to vajadzēja nobalsot divām trešdaļām jeb 52 domniekiem.

Burvis pēc balsojuma rezultātu paziņošanas izteica prieku par to, ka partijas biedri ir gudrāki par partijas priekšsēdētāju Juri Bojāru. "Neskatoties uz šo balsojumu, mans viedoklis par Bojāru nav mainījies. Cilvēks, kurš mēģina safabricēt krimināllietu pret kādu no savas partijas biedriem, ir nelietis," teica Burvis.

Jāatzīmē, ka iepriekš, kad Burvi vēlējās izslēgt no partijas, tā iemesls bija viņa epitets partijas priekšsēdētājam, kuru viņš nosauca par cūku, jo tas bija apvainojis Satversmes izstrādātājus. Šoreiz viņu vēlas izslēgt par 15 000 ASV dolāru piesavināšanos, ko viņam iedevis uzņēmējs Juris Šabašovs, kurš ir Bojāra biedrs no VDK laikiem.

Viens no partijas populārākajiem biedriem, domnieks Dainis Īvāns sacīja, ka viņš balsojis par Burvja izslēgšanu, jo pats Burvis atzinis naudas ņemšanas faktu no viena SIA "Woodison Terminal" vadītāja un to nav darījis likumā noteiktajā kārtībā. "Ja viņš pats nevar aiziet, tad par to jābalso partijai," sacīja Īvāns.

Par Burvja izslēgšanu bija arī partijas kontroles komisijas priekšsēdētājs Jāzeps Kozuss, kurš uzsvēra, ka jautājums par Burvja izslēgšanu no partijas aktualizēts nevis zagšanas, bet partijas diskreditācijas dēļ. "Runa ir par partijas diskreditēšanu, nevis zagšanu - lai to pierāda prokuratūra," sacīja Kozuss.

Savukārt partijas priekšsēdētāja vietnieks un Saeimas frakcijas vadītājs Egīls Baldzēns sacīja, ka viņš esot balsojis pret Burvja izslēgšanu, jo nav tādu pierādījumu, lai pieņemtu lēmumu par izslēgšanu. "Ir jābūt skaidrībai, kas tiek piedēvēts cilvēkam, un tas jāskata tiesiskā kārtībā," viņš teica. Viņaprāt, diskusija par Burvja izslēgšanu kaitē sociāldemokrātu prestižam.

"Ja Burvis tiktu izslēgts no partijas, es pieņemtu šo lēmumu, bet, ja tas netiks izdarīts, tad uzskatu - šim jautājumam vispār jāliek krusts pāri," vēl pirms balsojuma pauda Baldzēns. Tomēr viņš bilda - ja Burvis pēc paša prāta turpinās dažādas publiskas iniciatīvas, kas kaitē partijas tēlam, viņš balsošot par Burvja izslēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!