Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcija ceturtdien lems, vai Saeimā iesniegt lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu Andra Šķēles vadītajai valdībai.
Ja frakcija izlems iesniegt Saeimā šādu lēmumprojektu, parlamenta sēdē to varētu skatīt 13. aprīlī.

LSDSP frakcijas vadītājs Egīls Baldzēns jau vairākkārt ir paudis viedokli, ka valdība sevi ir "izsmēlusi".

Sociāldemokrātu rīcībā arī esot informācija, ka valdība Saeimas sesiju starplaikā gatavojas pieņemt sasteigtus un nepamatotus lēmumus, kas skar telekomunikācijas un "Latvenergo" privatizāciju un administratīvi teritoriālo reformu.

Baldzēns arī ir pieļāvis, ka atsevišķi koalīcijas partiju deputāti varētu atbalstīt neuzticības izteikšanu valdībai.

Šķēle savukārt ir paudis, ka sociāldemokrātu iespējamais ierosinājums izteikt neuzticību valdībai nav uzskatāms par reāliem draudiem valdības stabilitātei un nevienam no koalīcijas partneriem nav tiesību izteikt neuzticību nedz atsevišķi kādam no ministriem, nedz valdībai kopumā.

"Latvijas Ceļa" (LC) priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs trešdien žurnālistiem pauda viedokli, ka patlaban nav iemesla mainīt partijas attieksmi pret valdību.

Tomēr viņš nevarot garantēt, vai sestdien LC konferencē kāds partijas biedrs neierosina pārskatīt savienības attieksmi pret Šķēles vadīto Ministru kabinetu.

Atturīgi "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputātu rīcību iespējamā neuzticības pieprasījuma gadījumā ir komentējis apvienības priekšsēdētājs Māris Grīnblats, pamatojot, ka šāds lēmumprojekts vēl nav iesniegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!