Lai arī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) priekšvēlēšanu kampaņā nepiedāvāja savu Rīgas mēra amata kandidātu, partija noteikti pretendēšot uz šo amatu, to šodien Latvijas Radio paziņoja LSDSP pārstāvis Gundars Bojārs.
Bojārs norādīja, ka sociāldemokrāti no ambīcijām uz varu neatkāpšoties. LSDSP valde 14.martā varētu lemt, kas būs partijas kandidāts Rīgas mēra amatam. LSDSP pārstāvis pauda viedokli, ka vēlētāju atbalsts varējis būt lielāks.

Savienības "Latvijas ceļš" (LC) pārstāve Aija Poča atzīmēja, ka partija daļu savu vēlētāju zaudējusi Tautas partijai (TP) un politisko organizāciju apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL).

Runājot par iespējamā koalīcijām Rīgas domē, Poča pauda viedokli, ka pastāvot trīs koalīciju varianti - apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) vienojas ar LSDSP un piesaista atsevišķas mazās partijas vai LSDSP vienojas ar PCTVL.

Poča uzskata, ka būtu iespējama arī koalīcija, kuru veidotu TB/LNNK, TP un LC, mēģinot piesaistīt no mazajām partijām trūkstošās balsis. Pēc Počas vārdiem, LC šāda koalīcija būtu ļoti pieņemama, jo aptuveni atbilstu valdības koalīcijai.

Bojārs, komentējot pēdējo no koalīcijas versijām, izteicās, ka šāds partiju virknējums būtu pārāk "samocīts". "Sociāldemokrātiem būtu jābūt pozīcijā," piebilda LSDSP pārstāvis.

Savukārt PCTVL pārstāvis Sergejs Dologopolovs atzīmēja, ka PCTVL panākumi Rīgas domes vēlēšanās esot bijuši plānoti. "Ar šīm pašvaldību vēlēšanām Latvijā iezīmējas pagrieziens kreiso ideoloģiju virzienā, ko ekonomisko nostāju ziņā pārstāv gan LSDSP un PCTVL, gan arī TB/LNNK," teica Dologopolovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!