Sociāldemokrātu sponsori SIA "Vudisona termināls" ir sašutuši par deputāta Imanta Burvja rīcību, ar kura starpniecību gribējuši ziedot naudu partijai, bet kurš naudu ir piesavinājies. Par to liecina SIA "Vudisona termināls" uzraudzības komitejas līdzpriekšsēdētāja Jurija Šabašova vēstule, kurā viņš 25.jūlijā informē LSDSP priekšsēdētāju Juri Bojāru par to, ka Burvim nodevis 15 000 ASV dolāru partijas vajadzībām.
Arī Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija (SDAA), kurai Burvis naudu it kā nodevis tālāk, vēstulē partijai apliecinājusi, ka naudu no Burvja nav saņēmusi. Burvis apgalvo, ka saņēmis naudu no minētā sponsora un to nodevis SDAA. Viņš arī apgalvo, ka sponsors jau no paša sākuma bijis informēts, ka nauda tiks izlietota dzīvnieku audzēšanas projektiem. Firma gan to noliedz.

Šabašovs vēstulē norāda faktu, ka 20.jūlijā saņēmis vēstuli no Burvja, kurā viņš apgalvo, ka nekad nav saņēmis no firmas nekādu naudu un vienlaicīgi lūdzot sniegt par to rakstisku apliecinājumu. "Šāda vēstule man liek domāt vienīgi to, ka Burvja kungs no manis saņemtos līdzekļus 15 000 dolāru apjomā ir izmantojis kādiem citiem nolūkiem, jo šo naudu pēc Burvja kunga lūguma caur viņu tiku nodevis Jūsu [Bojāra] partijas vajadzībām," sacīts vēstulē.

Šabašovs arī vēstulē izteicis šaubas par to, kāpēc viņam būtu jādod nauda dzīvnieku audzēšanas asociācijai, ja viņš pats ir tās valdes loceklis un var nodot naudu bez starpnieka. Arī Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācijas (SDAA) vēstulē Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Kontroles komisijas priekšsēdētājam Jāzepam Kozusam sacīts, ka ne Burvis, ne Gundars Bojārs "nav veikuši nekādas darbības SDAA interesēs un uzdevumā, par ko būtu saņēmuši atalgojumu naudas izteiksmē".

Rīgas mērs Gundars Bojārs ir asociācijas goda biedrs, jo kā Saeimas priekšsēdētāja biedrs atbalstīja tās dibināšanu. Savukārt Burvis apliecināja, ka viņš ir saņēmis naudu no minētās firmas. Jau no paša sākuma nauda nav lūgta partijas vajadzībām, bet gan atsevišķiem SDAA projektiem.

Viņš arī pastāstīja, ka savā atkārtotā vēstulē Šabašovam, kuras kopija joprojām atrodas viņa rīcībā, viņš nav lūdzis apliecināt, ka naudu nav ņēmis. Vēstulē esot lūgts apstiprināt, vai tiešām Šabašovs Bojāram un LSDSP Kontroles komisijai esot sniedzis informāciju par to, ka minētā naudas summa ir bijusi domāta tikai partijas vajadzībām.

Burvis ir pārliecināts, ka Bojārs ir vienojies ar SIA "Vudisona termināls" uzraudzības komitejas līdzpriekšsēdētāja Vladimira Komogorceva, ar kuru kādreiz kopā dienējis "iegāzt" viņu, lai panāktu izslēgšanu no partijas. "Es nebaidos, ka mani izslēgs no partijas, bet to, ka Bojārs sagraus šo partiju, kuras dibinātājs un veidotājs viņš nemaz nebija. Bojārs ir tāds sociāldemokrāts, kāds es imperators Ķīnai," sacīja Burvis.

Bojārs sacīja, ka Burvis ir "bezkaunīgs melis" un viņš tiks "lidināts ārā no partijas", jo nozadzis partijai lielu naudas summu. "Jautājums par Burvi ir izlemts un domes sēdē notiks tikai balsojums par Burvja izslēgšanu no partijas," sacīja Bojārs.

Jāatgādina, ka LSDSP dome 25.augustā plānojusi lemt par Burvja izslēgšanu no partijas. Strīds starp Burvi un Bojāru publiski aizsākās pēc tam, kad Burvis partijas līderi nosauca par cūku, pēc tam, kad Bojārs atsevišķas Satversmes normas nosauca par idiotiskām. Pirms pašvaldību vēlēšanām un arī pēc tām Burvis vairākkārt dažādos masu medijos kritizēja Bojāra partijas adīšanas stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!