Foto: F64

Politiski aktīvos mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājus pamatīgi sakaitinājusi ziņa, ka polittehnologs Jurģis Liepnieks, kurš 1990. gadu otrajā pusē kļuva pazīstams kā viens no Andra Šķēles "asiņainajiem punduriem", pirms 12. Saeimas vēlēšanām uzraudzīs Nila Ušakova vadītās "Saskaņas" vēlēšanu kampaņu.

Šo vēsti pavēstījis pats Ušakovs, kurš savā "Twitter" kontā publiskojis foto, kurā viņi abi ar Liepnieku redzami pie "Saskaņas" jaunā biroja, kas atrodas par Eiropas Savienības un Rīgas pašvaldības naudu rekonstruētajā Spīķeru kvartālā. Pēc tam informāciju par savu lēmumu pirms 12. Saeimas vēlēšanām palīdzēt vairot "Saskaņas" popularitāti medijiem apstiprinājis arī Liepnieks.

Lai arī jau iepriekš mēļots par Liepnieka sadarbību ar Ušakovu, "Twitter" lietotājos šī vēsts izraisījusi neviltotu sašutumu.

"Liepnieks taisīs partijas "Saskaņa" PR kampaņu vēlēšanām. Par to partiju kāds latvietis vispār balso? Būs jābrauc pie Putina skoloties," raksta Ulvis Siliņš.

Savukārt Guntars Meluškāns konstatē: " Liepnieks beidzot izlīdis no skapja un neslēpj haltūrēšanu SC. Nezinu pat vai priecāties, bet cauri ar viņiem."

""Saskaņa" un Liepnieks piestāv viens otram :)," uzskata Laura Krūmiņa.

Savukārt pirms 10. Saeimas vēlēšanām izveidotās Pēdējās partijas priekšsēdētājs Gints Knoks, kurš pats savulaik bija ekspremjera Induļa Emša (ZZS) padomnieks un ir līdzdarbojies ZZS vēlēšanu kampaņā, steidz atgādināt, ka savulaik Liepnieks "apkalpoja" "Saskaņas" niknākos oponentus - "tēvzemiešus": "Liepnieks jau reiz veidoja klipus par Saskaņas centru. Viņš zina drēbi."

Liepnieka vārds politisko notikumu vērotājiem kļuva zināms 1990. gadu otrajā pusē, kad viņš kļuva par tolaik bezpartejiskā premjera Šķēles padomnieku. Tolaik Liepnieks līdz ar citiem Šķēles biroja darbiniekiem iemantoja palamu "asiņainais punduris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!