Itālijas kuģa "Leonardo Lembo" kapteinim uzlikts 1000 latu liels naudas sods par Baltijas jūras Dānijas teritoriālo ūdeņu piesārņošanu jūnija nogalē, BNS informēja Rīgas Jūras kontroles daļas vadītājs Felikss Klagišs.
Minētais kuģis turēts aizdomās par Baltijas jūras Dānijas teritoriālo ūdeņu piesārņošanu 29.jūnijā, bet 1.jūlijā kuģis ieradies Rīgā. Zviedrijas Krasta apsardzes lidmašīna bija nofilmējusi kuģi, kad no tā jūrā tika atsūknēti naftas produkti, taču, lai pierādītu kuģa vainu, bija nepieciešams veikt pārbaudi nākamajā ostā un paņemt paraugus no kuģa mašīntelpas salīdzināšanai laboratorijā ar piesārņojuma paraugu. Rīgā kuģis ieradās 1.jūlijā, lai uzņemtu minerālmēslu kravu no SIA "Alpha osta".

Pēc Dānijas Jūras pārvaldes pieprasījuma Latvijā veikta kuģa mašīntelpas un dokumentu pārbaude. Tajā atklāti vairāki pārkāpumi kaitīgo vielu uzskaitē, kā arī iespējamais veids, kā naftas produkti varēja tikt atsūknēti jūrā.

Par atklātajiem pārkāpumiem informēta Dānijas Jūras administrācija. No kuģa mašīntelpas paņemtie paraugi un visi lietas materiāli nosūtīti uz Dāniju papildu izmeklēšanai un par šo faktu, iespējams, tiks izvirzīta prasība tiesā pret kuģa īpašnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!