5. marta raidījumā "Kas notiek Latvijā?" debatēsim par to, kādi varētu būt pirmie signāli, ko Eiropa un Latvija saņems no jaunā Kremļa saimnieka Dmitrija Medvedeva, un kā uz tiem reaģēsim? Cik ātri Putina sistēmas mantinieks un Putina pirmo vēlēšanu kampaņas vadītājs, bijušais Krievijas gāzes giganta "Gazprom" direktoru valdes priekšsēdētājs un arī Krievijas pirmais vicepremjers Dmitrijs Medvedevs iejutīsies Kremļa galvenajā kabinetā?
Vai jaunais Krievijas prezidents, kuram atšķirībā no Putina nav zināmas saistības ar VDK, patiešām ienesīs jaunas vēsmas Kremlī un tā ārpolitikā? Ko par to domā Latvijas oficiālās ārpolitikas veidotāji un neatkarīgie eksperti? Cik nozīmīgas un prioritāras ir mūsu attiecības ar Krieviju pēc robežlīguma parakstīšanas un ratifikācijas? Vai viedokļos par Eiropas ekonomiskās atkarības draudiem no Krievijas gāzes ir jāieklausās arvien nopietnāk? Vai jautājums par deokupāciju vēl ir politisko aprindu dienas kārtībā?

Savulaik Medvedevs pats sevi ir raksturojis kā pragmatiķi, kas noraida politiskus raksturojumus. "Ideoloģija ir kaitīga," viņš reiz teica žurnālistiem. Viņš arī izteicies, ka jūtas tuvāks demokrātijas un brīvā tirgus liberālajām idejām un savu nostāju ārpolitikas jomā dēvē kā eiropeisku. Vai šāda - toreiz vēl neesošā prezidenta - pozīcija saglabāsies arī turpmāk un vai lielvalsts prezidents varēs atļauties tik viennozīmīgi orientētu ārpolitiku?

Dalībnieku saraksts un plašāka informācija par raidījuma tēmu mājas lapā internetā www.knl.lv

Raidījuma sākums 5.martā plkst. 21.20 LTV 1.kanālā, e pasts skatītāju viedokļiem un jautājumiem – knl@knl.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!