Šī gada pirmajā nedēļā Rīgā un Rīgas rajonā nosaluši jau trīs cilvēki, bet kopumā kopš pagājušā gada oktobra no vispārējās ķermeņa atdzišanas miruši jau vairāk nekā 20 cilvēki.
Tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietas izpildītājs Guntars Grauss BNS pirmdien informēja, ka visi nosalušie ir vīrieši vecumā no 30 līdz 60 gadiem.

Nosalušo cilvēku skaits turpina pieaugt, lai gan kopš gada sākuma vidējā gaisa temperatūra nepārtraukti bijusi virs normālās šajā laikā un kopš 3.janvāra vidējā gaisa temperatūra bijusi virs nulle grādiem.

Valsts hidro meteoroloģijas pārvaldē BNS noskaidroja, ka silts laiks turpināsies līdz 13.janvārim, bet pēc tam gaisa temperatūra pazemināsies un naktī termometru atzīmes noslīdēs līdz pat -10 grādiem pēc Celsija.

Arī pagājušā gada pēdējās dienās no vispārējās ķermeņa atdzišanas miruši vairāki cilvēki - gada pēdējās četrās dienās nosaluši trīs vīrieši.

BNS jau ziņoja, ka kopš 1999.gada oktobra Rīgā un Rīgas rajonā nosaluši vairāk nekā 20 cilvēki. Zīmīgi, ka lielākā daļa nosalušo bijuši alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!