No šā gada janvāra tiks palielināta medicīnas darbinieku un ārstu rezidentu darba samaksa.
No janvāra ārstniecības personu vidējā darba samaksa būs 275 lati. Ārstiem vidējā darba samaksa būs 418 lati, vidējam medicīniskajam personālam, piemēram, medicīnas māsām, - 251 lats, bet jaunākajam medicīnas personālam, piemēram, sanitāriem, - 167 lati. Palielināto darba samaksu mediķi saņems februārī.

Rezidentu darba samaksa no 1.janvāra būs 276,72 lati.

Medicīnas darbinieku darba samaksa tiks palielināta arī šā gada jūlijā. Ar jūliju ārstniecības personu vidējā darba samaksa būs 290 lati. Ārstiem vidējā darba samaksa būs 440 lati, vidējam medicīniskajam personālam - 264 lati, jaunākajam medicīniskajam personālam - 176 lati. Rezidenti no 1.jūlija saņems 292,85 latus.

Darba samaksas palielinājums šogad attieksies uz tiem mediķiem, kuri strādā veselības aprūpes, izglītības, tieslietu, iekšlietu, aizsardzības un labklājības nozarē.

2006.gada veselības aprūpes budžetā mediķu algu paaugstināšanai iekļauti vairāk nekā 40 miljoni latu.

Jau ziņots, ka medicīnas darbinieku algas sāka paaugstināt pērnā gada jūlijā. Kopš pirmā darba samaksas palielinājuma ārstu vidējā darba samaksa bija 364 lati mēnesī, vidējā medicīniskā personāla darba samaksa bija 211 lati mēnesī, bet jaunākā medicīniskā personāla darba samaksa bija 153 lati mēnesī. Rezidentu darba samaksa, ieskaitot darba devēja sociālā nodokļa maksājumus, pērn bija 239,49 lati.

Ministru kabineta pērn pieņemtās pamatnostādnes par cilvēkresursu attīstību veselības aprūpē paredz, ka medicīnā strādājošo darba samaksa pakāpeniski tiks palielināta līdz 2010.gadam, kad ārsts par slodzi saņems 530 latus, vidējais ārstniecības personāls - 318 latus, bet jaunākais ārstniecības personāls - 212 latus.

Šogad nedaudz tiks palielināts ģimenes ārstiem atvēlētais finansējums. No janvāra ģimenes ārstiem paredzēts maksāt 53,29 santīmus mēnesī par pacientu, bet no 2006.gada jūlija - 53,9 santīmus mēnesī. Pērn ģimenes ārsti par pacientu saņēma 52 santīmus mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!