Foto: Shutterstock

Ņemot vērā, ka līgums tiks lauzts pirms termiņa, 2015.gadā par saistību izpildi līdz līguma laušanai SIA "Ogres televīzija" (programma OTV) tika izmaksāti 107 539 eiro, bet turpmākā finansējuma piešķiršana ir pārtraukta, informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) finanšu direktore Viviāna Zipa.

"2014. gada 2. janvārī ar SIA "Ogres televīzija" tika noslēgts līgums sabiedriskā pasūtījuma izpildei par bērnu un jauniešu raidījumu veidošanu pārraidīšanai programmas ietvaros, kas tiks pārraidīta zemes apraidē ciparu formātā. Līguma ietvaros piešķirtā finansējuma apjoms 2014. gadā bija 348 603, 59 eiro," informēja Zipa.

Atbilstoši līguma nosacījumiem finansējums tiek izmaksāts pēc saistību izpildes. 2015. gada janvārī līgums ar SIA "Ogres televīzija" tika pagarināts par sabiedriskā pasūtījuma izpildi arī 2015. gadā uz tādiem pašiem finansējuma nosacījumiem, informēja Zipa.

Kā ziņots, OTV ir viens no kanāliem, kam no 2014. gada uz trīs gadiem piešķirtas tiesības īstenot sabiedrisko pasūtījumu bezmaksas apraidē, gadā katram no kanāliem saņemot aptuveni 350 000 eiro. Finansējums paredzēts sabiedriskā pasūtījuma raidījumu veidošanai. OTV konkursā ieguva tiesības veidot bērnu un jauniešu programmu.

Jau ziņots, ka no 2. jūlija Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) pārtraucis nodrošināt bezmaksas televīzijas apraidē esošā SIA "Ogres televīzija" kanāla OTV programmas izplatīšanu, informēja LVRTC pārstāvji.

Kā stāstīja LVRTC pārstāvji, šādu lēmumu uzņēmuma valde pieņēmusi, jo pēdējā gada laikā raidsabiedrībai "Ogres televīzija" izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem, un ar "Ogres televīziju" nav izdevies vienoties par tādu parāda atmaksas grafiku, kas apmierinātu abas puses.

Jau ziņots, vēl pirms mēneša NEPLP papildināja SIA "Ogres televīzija" kanāla OTV sabiedriskā pasūtījuma plānu ar raidījumiem par VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku norisi. Kanālā OTV bija plānots pārraidīt svētku dienasgrāmatas, kurās atspoguļotu gatavošanās procesu, svētku aizkulises, koncertu apskatus un intervijas ar dalībniekiem. Tāpat bija plānots pārraidīt arī raidījumus par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi ar svētku dienasgrāmatām un raidījuma "Nāc TV" speciālizlaidumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!