Rīgas pašvaldība šogad paredzējusi rekonstruēt vai atjaunot segumu 40 ielu posmos, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.
Pašvaldības budžetā pašlaik ielu rekonstrukcijai piešķirts finansējums 8,4 miljonu latu apmērā, bet ielu seguma atjaunošanai - piecu miljonu latu apmērā, norādīja Prauliņa.

Rekonstruējot ielu, tiek mainīts ne tikai segums, bet arī pamatne. Var tikt izmainīta arī ielas konfigurācija, skaidroja departamenta pārstāve. Savukārt seguma maiņa notiek, noņemot veco asfaltu un uzklājot jaunu.

Ielu segumu šogad mainīs Vanšu tilta brauktuvē centra virzienā, Baložu ielā no Slokas līdz Kalnciema ielai, Lokomotīves ielā no Rušānu līdz Višķu ielai, atsevišķos posmos Kurzemes prospektā, A.Deglava ielā no Lienes līdz Valmieras ielai, Bauskas ielā no Jelgavas līdz Neretas ielai, Juglas ielā no Brīvības līdz Malienas ielai, Ezermalas ielā no Viskaļu līdz M.Ķempes ielai un 11.novembra krastmalā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Paredzēts ielu segumu mainīt arī Hanzas ielā no Pulkveža Brieža līdz K.Valdemāra ielai, pagriezienā uz Carnikavu no Jaunciema gatves līdz Rīgas robežai, Zirņu ielā no K.Valdemāra līdz Skanstes ielai, Ernestīnes ielā no Baložu līdz Melnsila ielai, J.Vācieša un Tīnūžu ielā, Jasmuižas ielā no A.Saharova līdz J.Grestes ielai, Grebenščikova ielā, Laimdotas ielā no Tālivalža līdz Aizkraukles ielai un Riekstu ielā no Dzirciema līdz Daugavgrīvas ielai.

Rekonstruēt paredzēts Kundziņsalas 3.līniju, Stāmerienas ielu no Kuršu ielas līdz tirdzniecības centram "Alfa", Kuršu ielu no Dzērbenes līdz Stāmerienas ielai, Briežu ielu no Mores līdz Lādes ielai, Gāršas ielu, Ormaņu ielu no Margrietas līdz Melnsila ielai, Dreiliņu ielu no Kalnciema līdz Ormaņu ielai, Struteles ielu no Ernestīnes līdz Ormaņu ielai, Kurzemes prospekta un Zentenes ielas krustojumu, Plūmju ielu no Priedaines līdz Valtaiķu ielai, Vecaines ielu un Dziesmas ielu.

Rekonstruēs arī Krūzes ielu no Ventspils līdz Liepājas ielai, Jaunmoku ielu no Remtes līdz Ventspils ielai, Ventas ielu no Lielirbes līdz Jaunmoku ielai, Graudu ielu no Vienības gatves līdz Valdeķu ielai, Sabiles ielu no Kalnciema līdz Ernestīnes ielai, Ventspils ielu no Pārslas līdz Pilsoņu ielai, Ķeguma ielu no Lielvārdes līdz Biķernieku ielai, Vestienas ielu un Pildas ielu posmā no Vietalvas līdz Piedrujas ielai, kā arī Dzelzavas un G.Astras ielas krustojumu.

Būvdarbu veikšanas precīzi laiki vēl nav zināmi, jo nav beigušies konkursi darbu veikšanai, norādīja Prauliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!