Foto: Publicitātes attēli
Šogad slēgta Ciblas novada Cirmas pamatskola (attēlā), kamēr pērn kopumā Latvijā durvis tika slēgtas astoņām skolām.

Novada interneta vietne liecina, ka vēl 2011./2012. mācību gadā skolā mācījās 36 izglītojamie, bet pamatdarbā strādājuši trīs pedagogi. Tāpat seši pedagogi skolā strādājuši amatu apvienošanas kārtībā.

Skola tikai pirms četriem gadiem atzīmējusi savu simtgadi, kopš tā 1909. gadā atklāta. Savukārt 2005. gadā ēka cieta nopietnā ugunsgrēkā, kuru, iespējams, izraisījusi skolēnu smēķēšana. Toreiz pēc ēkas remontdarbiem izglītības iestādes darbinieki atzina, ka skolā esot pat vēl labāki apstākļi nekā līdz ugunsgrēkam.

Savukārt vairākas citas skolas tiek reorganizētas, tās apvienojot. Ar IZM četras pašvaldības ir saskaņojušas izglītības iestāžu reorganizāciju šajā gadā, ziņo LETA. Tādējādi ar 1.septembri Beļavas pirmsskolas izglītības iestāde "Zvaniņš" tiks pievienota K.Valdemāra pamatskolai, līdz ar to iegūstot nosaukumu K.Valdemāra pamatskola ar filiāli. Savukārt Sidgundas pamatskola un Mālpils vidusskola reorganizētas, apvienojot tās un izveidojot Mālpils novada vidusskolu. Jūlija beigās tika reorganizētas Liepenes pamatskola un Variešu pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne", apvienojot tās un izveidojot Variešu sākumskolu. Tikmēr Pabažu pamatskola reorganizēta, pievienojot to Sējas pamatskolai.

Šogad, saskaņojot ar IZM, arī dibinātas divas izglītības iestādes - Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde "Pepija" un Burtnieku novada pirmsskolas izglītības iestāde "Matīši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!