Foto: DELFI
Šā gada bargajā ziemā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sniedzis palīdzību jau 118 cilvēkiem ar nopietnu ķermeņa atdzišanu, un tie bijuši ne tikai bezpajumtnieki, bet arī daudzi iereibušie "spēka gados", trešdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" atzina dienesta pārstāve Vija Grigale.

Vidējais šādu cilvēku vecums esot 40 gadi, taču "ātrās palīdzības" mediķi palīdzējuši gan 20 gadus veciem jauniešiem, gan 60 gadus vecam kungam, stāstīja Grigale. Viņa atzina, ka bieži vien nelaimes cēlonis esot alkohols, kura ietekmē cietušie nav jutuši salu. "Acīmredzot, katram ir jāizvērtē, vai var lietot un cik var lietot," sacīja Grigale.

Savukārt 186 cilvēki šogad guvuši traumas slideno ielu dēļ, un Grigale uzskata, ka šis skaitlis ir ļoti liels. Cietušajiem mediķi konstatējuši gan lauztas rokas un kājas, gan galvas smadzeņu satricinājumu.

NMPD pārstāve pastāstīja, ka biezā sniega sega un netīrītie ceļi šogad bieži vien traucējuši mediķiem nokļūt līdz pacientiem, taču ne reizi nav noticis tā, ka tā dēļ ārsti nav varējuši cilvēkiem palīdzēt. Garākais ceļa posms, kādu "ātrās palīdzības" ārsti līdz slimniekam briduši ar kājām, ir divi līdz 2,5 kilometri. Pērn garākais "bridiens" mediķiem bijis aptuveni pieci kilometri, pastāstīja Grigale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!