Foto: DELFI
Šogad valsts svētkos vairākās Latvijas pilsētās kā ik gadu notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) organizētas militārās parādes, taču šogad tās būšot mazāk iespaidīgas. Parādēs šogad piedalīsies skaitliski mazāks karavīru skaits, tāpat arī tehnikas iesaiste būšot mazāka, to pastāstīja aizsardzības ministra Imanta Lieģa biroja vadītājs Airis Rikveilis.

Šis temats, tāpat kā daudzas citas aktualitātes, šodien tika pārrunātas Rīgas pilī, kur ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru tikās aizsardzības ministrs Imants Lieģis un NBS komandieris Juris Maklakovs.

Lieģis Valsts prezidentu informēja par savu neseno vizīti ASV, kā arī par to, kā noris karavīru sagatavošana kopējai operācijai Afganistānā kopā ar Mičiganas nacionālās gvardes karavīriem. Amatpersonas šodien arī pārrunājušas budžeta jautājumus un bijušas vienisprātis, ka šajos sarežģītos budžeta apstākļos ir būtiski mēģināt uzturēt augstu morāli un garu bruņotajos spēkos. Tāpat nopietni tiekot strādāts pie tā, lai pēc iespējas vairāk karavīru tomēr izlemtu palikt dienestā.

Rikveilis skaidroja, ka NBS vadībai ir uzdots vairāk runāt ar karavīriem, lai viņiem būtu skaidrības par to, kas notiks ar viņu atalgojumu un sociālo sistēmu kopumā. Bruņoto spēku vadība arī informējusi, ka esošā budžeta ietvaros viņi cīnīsies par to, lai karavīru atalgojums nesaruktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!