Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks (LSDSP) uzskata, ka nav pieļaujama autobraucēju diskriminācija, šķirojot tos pēc viņu vadītās automašīnas vecuma, informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā.
Automašīnai, kas atbilst visām prasībām, nedrīkst ieviest papildu ierobežojumus atkarībā no tās ražošanas gada vai modeļa, uzskata domes vadības pārstāvis.

Tralmaks uzsver, ka Rīgas domes Vides komiteja nav ierosinājusi aizliegt pilsētas centrā braukt ar automašīnām, kas vecākas par 10 gadiem. Esot tikai apspriestas teorētiskās iespējas gaisa kvalitātes uzlabošanai Rīgā, kā arī nepieciešamība veicināt jaunu automašīnu tirdzniecību.

Pilsētas izpilddirektors uzsver, ka Rīgas centra satiksmes organizācijas un gaisa tīrības problēmas tiks risinātas ar citām metodēm, piemēram, slēdzot centru smagajam transportam, izveidojot stāvvietu tīklu ap centru, attīstot sabiedrisko transportu, it sevišķi elektrotransportu, stimulējot alternatīvas degvielas un videi draudzīgu transporta līdzekļu izmantošanu.

Kā ziņots, 14.oktobrī Rīgas domes Vides komiteja atbalstīja vairākas rekomendācijas gaisa kvalitātes uzlabošanai Rīgā, tostarp tiek ieteikts izmantot tikai salīdzinoši jaunas automašīnas un kvalitatīvu degvielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!