Šonedēļ Latvijā gaidāmi visai mainīgi laika apstākļi - būs gan silts un saulains laiks, gan arī lietus un pērkona negaiss, bet dažviet ir iespējamas salnas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.

Nedēļas sākumā virs Baltijas saglabāsies pazemināta spiediena apgabals un Latviju šķērsos atmosfēras frontes, līdz ar to dažviet līs un būs pērkona negaiss. Tā kā pūtīs ziemeļrietumu vējš, Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss un temperatūra nedaudz pazemināsies.

Nedēļas vidū atmosfēras spiediens Latvijā paaugstināsies, nokrišņu, visticamāk, nebūšot un ziemeļrietumu vējš nedaudz pierims. Naktīs, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies, uz augsnes iespējamas salnas līdz -2 grādiem pēc Celsija skalas.

Nedēļas nogalē Latvijai no rietumiem tuvošoties jauns ciklons, bet ar dienvidu vējiem tiks atnestas silta gaisa masas, tādēļ, sākot no Kurzemes, līs un plosīsies pērkona negaiss, bet gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies.

Pirmdien Latvijā tiek solīts daļēji mākoņains laiks un īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš ar ātrumu 5-10 metri sekundē (m/s), bet gaisa temperatūra naktī svārstīsies ap +8,+13 grādiem, dienā pieaugot līdz +23 grādiem. Turpmākajās dienās laiks būtiski nemainīsies, vien vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, tāpēc kļūs nedaudz vēsāks.

Darba nedēļas otrajā pusē laiks joprojām būs daļēji mākoņains, nokrišņu nebūšot, gaisa temperatūra naktī svārstīsies no +10 grādiem piekrastes rajonos līdz -2 grādiem Latvijas vidienē, bet dienā gaisa temperatūra būs no +12 līdz +22 grādiem.

Nedēļas nogalē gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem skaidrosies, tomēr pa laikam būs arī neliels lietus. Gaisa temperatūra šajās dienās gaidāma no +15 līdz +23 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!