Šonedēļ, no trešdienas, 7.aprīļa, līdz ceturtdienai, 8.aprīlim, Latvijā uzturēsies Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs.
Viņa vizītes laikā Latvija un Uzbekistāna plāno noslēgt konvenciju, kas turpmāk regulēs konsulārās attiecības starp abām valstīm. Šodien konvenciju atbalstīja valdība.

Pēc Ārlietu ministrijas sniegtās informācijas, divpusējā konvencija, papildus 1963.gada Vīnes konvencijai par konsulārajiem sakariem, noteiks vadlīnijas abu valstu konsulārajām attiecībām. Jautājumos, kas šajā konvencijā nav tieši regulēti, tiks piemērotas tādu vispārējo starptautisko tiesību un daudzpusējo starptautisko līgumu normas, kurus abas valstis ir parakstījušas.

Konsulārā konvencija nosaka konsulāro darbinieku definīcijas, iestāžu atvēršanas un to vadības un personāla iecelšanas noteikumus. Konvencijā noteiktas arī vadlīnijas saistībā ar konsulāro darbinieku pilsonību, konsulāro un dzīvojamo telpu iegādi iestāžu darbiniekiem, valsts simbolikas izmantošanu, konsulārā arhīva un dokumentu neaizskaramību. Noteikta arī konsulāro darbinieku imunitāte pret jurisdikciju, kā arī citas diplomātu tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!