Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji un ministrs Juris Pūce (AP) šonedēļ ar darba vizītēm – Liepājā, Salaspilī, Ķekavā, Krāslavā un Daugavpilī, noslēgs konsultācijas ar pašvaldībām par administratīvi teritoriālo reformu, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Ministrs ar Liepājas pilsētas un Aizputes, Durbes, Grobiņas, Nīcas, Pāvilostas, Priekules, Rucavas un Vaiņodes novada deputātiem par ministrijas un ekspertu izstrādāto administratīvā iedalījuma modeli diskutēs pirmdien Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars".

Trešdien, 31. jūlijā, reforma tiks apspriesta divos administratīvajos centros – Salaspilī un Ķekavā. Salaspilī tikšanās norisināsies Salaspils kultūras namā "Rīgava", piedaloties Ropažu, Salaspils un Stopiņu novada deputātiem. Ķekavā Ķekavas kultūras namā - ar Baldones un Ķekavas novada deputātiem.

1. augustā oficiālās konsultācijas turpināsies Kraslavā novada domes ēkā ar Krāslavas un Dagdas deputātiem.

Konsultācijas par novadu reformu noslēgsies Daugavpilī, tiekoties ar Daugavpils pilsētas, Daugavpils un Ilūkstes novada deputātiem.

Ministrs Pūce oficiālo konsultāciju ietvaros būs ticies ar visu 114 novadu un pilsētu pašvaldību, kuru administratīvo iedalījumu reforma skar, deputātiem, bet jau tuvākajā laikā tiks uzsāktas tikšanās ar iedzīvotājiem.

Ministrija atgādina, ka iedzīvotāji ir aicināti arī zvanīt uz ministrijas izveidoto zvanu centra numuru 68806999, kur iespējams noskaidrot atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem saistībā ar īstenoto vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!