Šonedēļ Latvijā gaidāms mākoņains un lietains laiks, pagājušo sestdien informēja Valsts hidrometeoroloģijas pārvalde.
Lai gan laika apstākļi būšot slikti, spēcīgu pērkona negaisu un stipru vēja brāzmu jaunnedēļ gan nebūšot.

Salīdzinoši nejaukos laika apstākļus nosakot virs Latvijas esošais ciklons, kā arī rietumu un dienvidrietumu vēji. Gaisa temperatūra nākamnedēļ Latvijā dienā nepārsniegšot +23 grādus, savukārt naktīs tā var nokristies līdz pat +9 grādiem.

6.jūlijā Latvijas rietumu rajonos iespējams pērkona negaiss un vidējā gaisa temperatūra dienā būs no +18 līdz +23 grādiem, bet naktīs - no +11 līdz +16 grādiem. Tādu pašu laiku sinoptiķi prognozē arī 7., 8. un 9.jūlijā. Citās dienās, izņemot 6.jūliju, pērkona negaiss gan netiek prognozēts. Vienīgā diena, kad visā Latvijā netiek prognozēts mākoņains un lietains laiks, ir 10.jūlijs. Savukārt šīs dienas naktī iespējama gaisa temperatūras nokrišana līdz +9 grādiem.

Augusta nogalē gaidāmas pat salnas

Sinoptiķi pieļauj, ka jau augusta nogalē Latvijā varētu būt salnas. Salnu iespējamība pieļauta provizoriskajā mēneša laika prognozē, kas tiek gatavota, pamatojoties uz iepriekšējo gadu analoģijām. Iespējamās dienas, kad Latvijā varētu būt salnas, ir 22., 23. un 24.augusts. Salnu iespējamības viens no iemesliem ir pārmērīgi karstais laiks jūlijā, kad gaisa temperatūra pārsniedza normu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!