Šonedēļ Latvijā pakāpeniski ieplūst aizvien siltākas gaisa masas, kuras pavada sniegs un putenis, nedēļas otrajā pusē kļūst siltāks, liecina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informācija.
Mākoņainais laiks ar nokrišņiem saglabāsies visu šo nedēļu. Ar pārtraukumiem nokrišņi gaidāmi katru dienu, jau otrdienas pievakarē jūras piekrastē vējš iegriezīsies no dienvidrietumu (jūras) puses, arī gaisa temperatūra paaugstināsies virs 0 grādu atzīmes, bet sniegs pāries slapjā sniegā.

Nedēļas vidū atkusnis skars valsts rietumu un centrālos rajonus, austrumos tomēr pieturēsies neliels sals, līdz ar to arī nokrišņi šeit gaidāmi vēl aizvien sniega veidā, bet rietumu un centrālajos rajonos gaidāms slapjš sniegs, jūras piekrastē tas pāries arī lietū.

Vēl siltāks kļūs piektdien un sestdien, kad atkusnis jau būs visā Latvijā, sasniedzot arī Vidzemi un Latgali. Šajās dienās pūtīs arī brāzmains dienvidrietumu vējš.

Svētdien gaisa temperatūra varētu gan par dažiem grādiem pazemināties, taču sals nebūs stiprāks par -5 grādiem. Turklāt tas nebūs ilgstošs, jo turpmāk vēl ar vien Latvijā turpinās ieplūst salīdzinoši siltas gaisa masas, ko pavadīs dienvidrietumu vēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!