Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 9. martā, braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem ir apmierinoši. Savukārt apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas un Ogres apkārtni, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) komunikācijas nodaļa.

Satiksmes bīstamākos posmos – stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos – grants ceļu apstrādā ar pretslīdes materiāliem.

Sakarā ar pavasara atkusni, daudzviet uz grants autoceļiem ir iestājies šķīdonis un masas ierobežojumi ir ieviesti jau 474 valsts autoceļu posmos ar grants segumu. Karte ar masas ierobežojumiem ir pieejama šeit.

Šādos laika apstākļos LVC aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem var ziņot LVM, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!