Ģenerālprokuratūra jau šovasar cer pabeigt izmeklēšanu krimināllietā, kas ierosināta par Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona publiskiem izteikumiem par vairāku amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu.
To atzina Ģenerālprokuratūras Īpaši svarīgu noziegumu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers.

"Pārāk daudz vairs darba nav, bet ne jau viss ir atkarīgs no mums," sacīja Adlers. Viņš paskaidroja, ka bieži izmeklēšanas darbības tiek novilcinātas citu iesaistītu personu dēļ.

Arī prokuratūra esot ieinteresēta pēc iespējas ātrāk pieņemt kādu procesuālu lēmumu, tomēr "šī lieta nav tāda, kā par miesas bojājumiem, kur caurums ir acīmredzams".

Adlers atteicās prognozēt iespējamo lietas iznākumu, ne arī to, vai vēl pret kādiem lieciniekiem tiks ierosinātas krimināllietas par nepatiesu liecību sniegšanu.

Pirmdien prokuratūrā kārtējo reizi šajā lietā nopratināts Saeimas deputāts un izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā vadītājs Jānis Ādamsons.

Izmeklēšanas komisija savu darbu beidza 13.aprīlī un darbu ar parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā materiāliem un likumprojektiem savas kompetences robežās turpinās Nacionālās drošības komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!