Šovasar biežāk nekā pērn bijusi nepieciešama Katastrofu medicīnas centra palīdzība smagi cietušo pacientu glābšanā un pārvadāšanā, aģentūrai LETA pastāstīja centra Operatīvā medicīniskā dienesta vadītāja Renāte Pupele.

Šā gada jūlijā līdz šim saņemti 539 izsaukumi, un, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, to skaits pieaudzis par 102 gadījumiem. Katastrofu medicīnas centra darba apjoms šajā mēnesī arī ir pieaudzis, salīdzinot ar jūniju, kad tika saņemti par 90 izsaukumiem mazāk.

Kā norādīja Pupele, centrs saņem vidēji 20 izsaukumu dienā - mediķu palīdzība nepieciešama gan smagas autoavārijas, gan nopietnu slimību gadījumā. Šogad daudz biežāk nekā pērn nepieciešama mugurkaula ķirurgu, infektologu un neiroķirurgu palīdzība.

Viņa atzina, ka izsaukumu pieaugums šovasar saistīts ar neparasti ilgo karstuma periodu, kā arī speciālistu trūkumu reģiona slimnīcās, kas varētu sniegt palīdzību nopietnu slimību vai traumu gadījumā.

Šogad daudz biežāk cietušo pārvešanai izmantots arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters - gada pirmajos septiņos mēnešos tas bijis nepieciešams 12 reizes, pārvedot 14 pacientus. Pagājušā gada laikā ar helikopteru dažādās ārstniecības iestādēs nogādāti tikai septiņi pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!