Sergejs Špaks, kurš 10.Saeimas vēlēšanās bija pieteikts "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā " (PCTVL) sarakstā ar piekto numuru Kurzemes vēlēšanu apgabalā, Administratīvajā apgabaltiesā pārsūdzējis Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu svītrot viņu no deputātu kandidātu saraksta, informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegtajiem atzinumiem uz Špaku attiecas Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojumi, kas liedz vēlēšanās kandidēt personām, kas sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta.

Špaks ir saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 214.1 panta - par maksātnespējas procesa pieteikuma neiesniegšanu likumā paredzētajos gadījumos. Tiesa viņu ir sodījusi ar naudas sodu, kas ir jau nomaksāts, bet sodāmība vēl nav dzēsta.

Špaks ir SIA "RDSK" valdes loceklis un kredītņēmēju un līzinga ņēmēju tiesību aizstāvības biedrības "Atmoda" valdes loceklis. Špaks ir arī deklarējis 197 000 eiro (138 290 latu) parādsaistības.

Administratīvā apgabaltiesa Špaka sūdzību izskatīs 20.augustā plkst.11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!