Foto: Shutterstock

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) iesaistīsies Eiropas Komisijas projektā "Vienotā rīcība vakcinācijas jomā", kas tiek finansēts no Eiropas Savienības (ES) Veselības programmas fonda, informēja centrā.

Projekta mērķis ir uzlabot vakcinācijas aptveri ES un Eiropas Ekonomiskās Zonas (EEZ) valstīs, veicot darbības tādos pamatvirzienos kā izvedot ilgtspējīgas sadarbības un saziņas mehānismu starp ES un EEZ dalībvalstīm, stiprināt imunizācijas informācijas sistēmas vakcinācijas rādītāju uzraudzības pilnveidošanai, kā arī noteikt vakcīnu prognozēšanas, piegādes un krājumu pārvaldības mehānismus un citus.

Projekta aktivitātes tika sāktas pagājušā gada septembrī, un projekts tiks īstenots trīs gadu laikā. Projektā piedalās 17 ES valstis, kā arī Bosnija un Hercegovina, Norvēģija un Serbija. Projekta ideju atbalsta arī vairākas starptautiskās organizācijas, tai skaitā Pasaules Veselības organizācija, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija, Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs, Eiropas Zāļu aģentūra un vairākas citas valstu organizācijas un universitātes. Projektu koordinē Francijas Nacionālais veselības un medicīnas pētniecības institūts, savukārt Latvijā – SPKC.

Projekta īstenošanas laikā tiks rīkotas aptaujas, intervijas un cita veida aktivitātes, kas saistītas ar vakcinācijas jautājumiem un viedoklis par vakcināciju. Iegūtā informācija, ļaus identificēt dažādu politikas veidotāju, veselības aprūpes profesionāļu, profesionālo asociāciju, izglītības iestāžu, nevalstisko organizāciju un mēdiju pārstāvju viedokļus, apkopot informāciju par līdzšinējo pieredzi un jau esošo informāciju par vakcinācijas jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!