Eksperti piektdien turpinās izvērtēt iespējas atjaunot sprādzienā cietušo Avotu ielas māju, savukārt nama iemītnieki, kas palikuši bez pajumtes, saņems vienreizējo pašvaldības pabalstu, portālam “Delfi” pavēstīja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā
Eksperti piektdien izvērtēs, vai iespējams atjaunot sprādzienā cietušo Avotu ielas 60.māju. Iespējams, būs jānojauc augšējais stāvs, kas cietis visvairāk, un jālemj par stāva uzbūvēšanu no jauna.

Aptuveni 40 mājas iemītnieki saņems pašvaldības pabalstu – 100 latus katram cilvēkam, lai segtu pirmās neatliekamas izmaksas, kas saistītas ar dzīvojamās platības zaudēšanu. Pabalstu izmaksās pa daļām.

Palīdzību izmitināšanai lūguši 16 mājas iemītnieki, kuri izvietoti pašvaldības viesnīcās, pārējie nama iedzīvotāji paši atrisinājuši pajumtes problēmu.

Namā bija 14 dzīvokļi, no tiem trīs nebija privatizēti. Šiem dzīvokļu īrniekiem pašvaldība piedāvās īrēt citus līdzvērtīgus dzīvokļus. Pārējie 11 dzīvokļi ir privatizēti, kā arī noskaidrots, ka piecu dzīvokļu īpašniekiem ir citi īpašumi.

Tomēr visiem privatizēto dzīvokļu īpašniekiem tiks piedāvāta iespēja noslēgt pagaidu īres līgumus par citas dzīvojamās platības izīrēšanu, uz laiku, kamēr atrisināsies sprādzienā cietušā nama tālākais liktenis.

Apakšējo stāvu dzīvokļu iedzīvotāji pēc remonta varētu atgriezties šajā namā. Savukārt, ja tiks pieņemts lēmums par augšējo stāvu nojaukšanu, dome risinās jautājumu par šajās stāvos dzīvojošo cilvēku nodrošināšanu ar mājokli.

Jau piektdien pie Dzīvokļu pārvaldes darbiniekiem bija vērsušies sešu dzīvokļu iedzīvotāji.

Līdz avārijas seku likvidēšanas darbu beigām Avotu ielā, posmā no Matīsa līdz Bruņinieku ielai, būs slēgta autotransporta satiksme. Lai izvairītos no sastrēgumiem, kas varētu rasties apbraucot slēgto ielas posmu no Avotu ielas, Satiksmes departamenta speciālisti autovadītājiem iesaka izmantot Avotu ielai paralēlās Valmieras un Aleksandra Čaka ielas.

Pēc ceturtdien notikušā sprādziena Avotu ielas 60.namā Rīgas slimnīcās ārstējas četri cietušie, divi no viņiem ir ļoti smagā stāvoklī. Sprādziens notika pirms pulksten 12, kad no mājas 11.dzīvokļa tika mēģināts izlikt iztiesātos iemītniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!