Foto: LETA
Pirms dažām dienām saņemtos draudus par spridzināšanu kāda publiska 9. maija pasākuma laikā, visticamāk, jāuzskata par provokāciju, piektdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

No viņa teiktā izriet, ka Drošības policijai nav izdevies atrast personu, kura izteikusi šos draudus.

Lai arī  draudus var uzskatīt par provokāciju, saistībā ar saspīlējumu Ukrainā, cilvēkiem šogad jābūt piesardzīgākiem un arī Valsts policija strādā pastiprinātā režīmā, atzīst ministrs.

"Šogad riski ir acīmredzami lielāki," viņš teica, piebilstot, ka lēmums noteikt paaugstinātu draudu līmeni tomēr nav pieņemts.

Ņemot vērā izteiktos draudus un anonīmajos vēstījumos minēto, ka spridzināšanā varētu tikt likts lietā kāds mugursomā ievietots spridzeklis, īpaša uzmanība jāpievērš personām, kuras kādu no 9. maija pasākumiem mēģina apmeklēt, līdzi nesot lielas mugursomas, kā arī mēģinājumiem kaut kur atstāt mugursomu.

" Pamatā pēc likuma, kas ir Publisko pasākumu drošības likums, atbildību par drošību nes pasākuma organizators," atgādina Kozlovskis, piebilstot, ka, saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, biedrība "9. maijs.lv", kas rīko plaši apmeklēto pasākumu pie Uzvaras pieminekļa, ir nolīgusi divas privātās apsardzes kompānijas, kam uzticētas rūpes par pasākuma drošību.

Tiesībsargājošās iestādes lēš, ka pasākumus pie Uzvaras pieminekļa kopumā varētu apmeklēt ap 100 000 cilvēku. Biedrības "9.maijs.lv" līderis, "Saskaņas centra" politiķis Vadims Baraņņiks, savukārt, lēš, ka pasākumus varētu apmekēt pat 200 000 cilvēku. Pagaidām arī pasākuma organizatori nav manījuši nekādas provokācijas, viņš teica. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!