Rīgas pašvaldība izvērtēs jauna dzīvojamā rajona izveidošanas iespējas Rīgā un aprēķinās jaunā rajona ierīkošanas izmaksas. Pēc tam pašvaldība izlems, vai jaunu dzīvojamo rajonu tā varētu izveidot pati vai arī jauna dzīvojamā rajona izveidi uzticēt konkursa kārtībā izraudzītai firmai.
Šādu vienošanos panākuši Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Visockis un domes izpildstruktūru vadītāji, diskutējot par mājokļu apbūves attīstību Rīgā.

Visockis norādījis, ka pasaulē izplatīta ir prakse, ka pašvaldība nodrošina inženierkomunikāciju ierīkošanu jaunā rajonā un pēc tam uzņēmējiem piedāvā tur būvēt mājokļus.

Tikšanās dalībnieki atzinuši, ka veiksmīgai jauna dzīvojamā rajona izveidei nepieciešama ar inženierkomunikāciju ierīkošanu saistīto institūciju cieša sadarbība, jābūt stingri sadalītiem pienākumiem un jābūt skaidram pašvaldības līdzdalības apjomam.

Konkrētākas sarunas par jauna dzīvojamā rajona izveidi turpināties pēc šāda ekonomisko aprēķinu izstrādāšanas, informē dome.

Sarunās par jaunu apbūvi Rīgā un perspektīvajiem rajoniem piedalījās arī Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētāja Maija Rubīna, Attīstības departamenta direktors Uldis Pastnieks, Rīgas galvenā arhitekte Regīna Bula un Satiksmes departamenta direktors Ivars Zarumba.

Tikšanās reizē piedalījās arī uzņēmumu "Rīgas ūdens", "Rīgas siltums", "Rīgas nami", "Latvijas gāze", "Rīgas elektrotīkli", "Latvenergo" un citu organizāciju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!