Foto: LETA

Reformu partija (RP) jau iepriekš bija informēta par kādreizējā premjera amata kandidāta, pašreizējā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža plāniem atkāpties no amata, taču RP priekšsēdētājs Edmunds Demiters portālam ”Delfi” nevēlējās komentēt Sprūdža lēmumu par demisiju.

Demiters sarunā ar portālu "Delfi" uzsver, ka kopš 13. jūlija, dienas, kad viņš stājās RP priekšsēdētāja amatā, ar visiem pieciem RP deleģētajiem ministriem regulāri pārrunājis viņu darbu.

"Mēs esam runājuši ar Edmundu [Sprūdžu] par visplašāko tēmu loku, un es nevaru izslēgt, ka kaut ko no tā varēja uztvert kā spiedienu. Es tomēr neesmu psihologs," sacīja Demiters.

RP priekšsēdis atgādināja, ka saskaņā ar koalīcijas līgumu, RP ir uzņēmusies atbildību par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un noteikti izvirzīs savu kandidātu ministra amatam, kas varētu atbrīvoties no 1. decembra.

Vaicāts, vai Sprūdža pēctece VARAM varētu būt pašreizējā RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica, Demiters apliecināja, ka uzskata viņu par piemērotu kandidāti.

"Tas nebūs mans vienpersonisks lēmums, par to vēl lems RP, kandidātam ir jābauda gan valdes, gan frakcijas uzticība. Tas nav viegls process - atrast ministra amata kandidātu," uzsver Demiters.

"Delfi" jau vēstīja, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Sprūdžs piektdien, 30. augustā paziņoja, ka no 1. decembra atkāpsies no ministra amata, jo savu turpmāko profesionālo darbību nesaista ar politiku, turklāt viņa un partijas  izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķiras. 

"Turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām veicamas, nebūs nedz populāras, nedz iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ. Līdz ar to šo iemeslu dēļ esmu nolēmis atstāt ministra amatu 2013. gada 1.decembrī," informēja Sprūdžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!