Foto: LETA
Augstākā līmeņa ierēdņu regulārai rotācijai būtu jākļūst par normu, nevis sensāciju, atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP).

Kā ziņots, līdzšinējais Finanšu ministrijas (FM ) valsts sekretāres vietnieks Eiropas Savienības (ES) fondu apguves lietās Aleksandrs Antonovs kļūs par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru, ilggadējais VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis tiks virzīts darbam Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatam, jau ilgāku laiku atstādināto KM valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu plānots pārcelt darbā VARAM pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītāja amatā, bet šīs aģentūras vadītāju Māri Krastiņu pārcels uz Elektronisko sakaru direkciju.

Sprūdžs norādīja, ka Puķītis ļoti ilgi strādājis vienā jomā un ir augstas klases profesionālis. Tomēr ministram esot vajadzīga enerģija un degsme reformām un saliedētas, dinamiskas un elastīgas komandas izveidošanai, kas "aizrautu visus Latvijas iedzīvotājus reģionu ekonomikas un sociālās attīstības uzrāvienam".

Antonovs esot sevi pierādījis kā principiāls un godīgs valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājs ar neizsīkstošu spēju panākt rezultātu, lai kādi šķēršļi būtu jāsastop ceļā uz mērķi. "Viņa kompetence fondu projektos ļaus VARAM kļūt par nozīmīgu sabiedroto pašvaldību un reģionu pārstāvjiem sarunās ar valdību par nākamā perioda struktūrfondu investīciju novirzīšanu darba vietu radīšanai un uzņēmējdarbības attīstībai visā Latvijā," teica Sprūdžs.

Pēc ministra teiktā, Zvidriņas stiprā puse esot pārmaiņu vadība. VRAA būšot liela nozīme valsts informācijas tehnoloģiju optimizācijas procesā, bet tas prasīs nopietnas pārmaiņas organizācijā. Tāpat aģentūrai jākļūst par reģionālās attīstības dzinuli reģionos, pretstatā Rīgā sēdošas statistikas un nelielas ES finansējuma programmas administratoram - aģentūras kodoliem jāatrodas reģionos ar nelielu, koordinējošu pārvaldi Rīgā.

"Tās ir pārmaiņas, kur lieti noderēs Zvidriņas vadzinību, finanšu vadības un valsts pārvaldes pieredze," norādīja Sprūdžs.

Kā ziņots, koalīcija šodien atbalstījusi jautājuma par augsta līmeņa ierēdņu rotāciju iekļaušanu rītdienas, 3.aprīļa, valdības sēdē, šodien pēc koalīcijas pariju padomes sēdes žurnālistiem pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Premjers gan par šīs iecerētās ierēdņu pārbīdes nepieciešamību izteicās visai izvairīgi, norādot, ka par to jājautā attiecīgajiem ministriem. "Par rotāciju vienmēr var diskutēt," teica Dombrovskis, piebilstot, ka ar šiem ierēdņiem plānotās pārbīdes esot saskaņotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!