Labklājības ministre Dagnija Staķe (Zaļo un zemnieku savienība) varētu izvērtēt savu atbildību par februāra nogalē Alsungas pagasta "Reģu" sociālās aprūpes centrā notikušo traģēdiju, ceturtdien Saeimas plenārsēdes laikā paziņoja Staķe.

"Es savu darbu izdarīšu līdz galam un tad varbūt arī vērtēšu," sacīja Staķe.

"Šā gada aukstākajā dienā, desmit stundas pavadot nodegušajā "Reģu" pansionātā, es patiešām domāju, ko man darīt, vai patiešām apsēsties blakus Paulam Putniņam [atgriezties Saeimā kā deputātei], bet tā nav izeja, jo jautājums ir jārisina. Protams, mēs neatdosim atpakaļ 26 bojāgājušos, tomēr, lai gan grūti bija strādāt, šobrīd daudz ir izdarīts, "sacīja Staķe, norādot, ka valdība drīzumā lems par finansējuma piešķiršanu Gudenieku pagasta bērnudārzam, kur paredzēts izmitināt "Reģu" iemītniekus.

Saeima ceturtdien noraidīja apvienības "Saskaņas centrs" (SC) pieprasījumu premjeram Aigaram Kalvītim (Tautas partija) par cilvēku bojāeju "Reģu" sociālās aprūpes centrā.

Par SC pieprasījumu Kalvītim balsoja 39 deputāti, pret bija 46, bet atturējās 6 parlamentārieši.

Aicinot deputātus atbalstīt pieprasījumu Kalvītim, SC Saeimas deputāts Boriss Cilēvičs sacīja, ka Latvijas vēsturē bijis tikai viens gadījums, kad ministrs vēl pēc mazākas – Talsu traģēdijas atkāpās no amata.

"Tagad cilvēki gāja bojā, bet neviens nav vainīgs, neviens negrib uzņemties atbildību," sacīja Cilēvičs, uzsverot Staķes atbildību par notikušo.

Pieprasījumu atbalstīt aicināja arī partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, kas atzina, ka no "ministra darbības ir atkarīga nozares tālākā attīstība, no šī darba vai bezdarbības ir atkarīgas arī cilvēku dzīvības, tā ir profesionālā atbildība".

"Demokrātiskā valstī ar jebkuru no šiem skandāliem pietiktu, lai valdība atkāptos. Šis ir pieprasījums nevis labklājības ministrei, lai viņa pati notikušo vērtē, bet šis ir pieprasījums premjeram, jo patiesi Kalvīša valdības darbība un bezdarbība novedusi pie ļoti lielas politiskās krīzes, kurā demokrātijas principi ir apdraudēti. "Jaunā laika" frakcija uzskata, ka Kalvīša valdības tālāka darbība var radīt ļoti nopietnu apdraudējumu mūsu valstij, tāpēc atbalstīsim šo pieprasījumu, " sacīja Šadurskis.

Jau vēstīts, ka 23.februāra naktī ugunsgrēkā Alsungas sociālās aprūpes centrā bojā gāja 26 tā iemītnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!