Foto: LETA

Katoļu baznīcas galva Latvijā Zbigņevs Stankevičs aicina 'Eiropraidam' pievērst pēc iespējas mazāk uzmanības un lūgties.

"Es esmu vērsies pie priesteriem un pie draudzēm ar aicinājumu, sākot ar pirmdienu lūgties par šiem cilvēkiem, un piektdien es aicinu arī gavēt. Tā kā Jēzus Kristus teica, ka ir zināmas lietas, ir zināmas problēmas, kuras var atrisināt tikai ar lūgšanu un gavēni. Līdz ar to es aicinu visus pievērst pēc iespējas mazāk uzmanības šiem pasākumiem, un lūgt par tiem cilvēkiem, lai viņi ierauga, kāda ir patiesība, jo viņi ir zināmas ideoloģijas upuri," otrdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja arhibīskaps.

Jau ziņots, ka no 15.jūnija praida nedēļas laikā Rīgā notiks aptuveni 50 dažādu pasākumu ar noslēguma pasākumu Vērmanes dārzā - 20.jūnijā plānots gājiens, kurā svinīgi "EiroPride" karogu nodos Amsterdamai. Gājienā varētu piedalīties apmēram divi tūkstoši cilvēku, no kuriem puse varētu būt viesi no ārzemēm. Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību gājiena laikā plānots iesaistīt līdz 200 policijas darbinieku, iepriekš pavēstīja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!