Foto: LETA
Piektdien Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks starptautiska conference „Migrācija un identitāte: diasporas lomas stiprināšana”, informē LU Preses dienestā.

Konferencē notiks diskusijas par tādiem Latvijai un starptautiskajai sabiedrībai aktuāliem jautājumiem kā emigrācijas un diasporas loma ekonomikas attīstībā, sadarbība ar diasporu inovācijas, pētniecības un izglītības veicināšanai un citiem.

Konferences atklāšanas sesijā ar runu "Diaspora un dzimtene: cik daudz mums zināms?" uzstāsies Hamburgas Starptautiskās ekonomikas institūta Migrācijas pētījumu grupas vadošais pētnieks Rainers Muncs.

Uzrunas teiks arī Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības vadītāja Latvijā Inna Šteinbuka, Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs un LU prorektors zinātņu jautājumos profesors Indriķis Muižnieks.

Konferences viesu vidū būs Latvijas valsts institūciju un Latvijas Saeimas pārstāvji, starptautiski pazīstami akadēmiķi, starptautisko organizāciju pārstāvji, diplomāti, uzņēmēji un citi pārstāvji.

Konferenci „Migrācija un identitāte: diasporas lomas stiprināšana” organizē EK pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju, LU un LU Žana Monē Izcilības centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!