Foto: VUGD

Vidzemē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļas Varakļānu postenim vēja dēļ nobrucis tornis, kur bija uzstādīta sirēnas iekārta, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Šļūteņu žāvēšanas torņa sagruvusī siena uzkritusi uz ēkas jumta, to bojājot. VUGD novērtē situācija, lai organizētu turpmāko darbu. Cietušo notikumā nav.

Tāpat vējš radījis postījumus arī VUGD Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļai - tur vieglo automašīnu boksiem norauts jumts.

Par postījumiem informēta Nodrošinājuma valsts aģentūra.

Aģentūra LETA ziņo, ka VUGD šodien saņēmis 94 izsaukumu par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. 83 izsaukumos glābšanas darbi ir pabeigti, bet vēl 11 notikuma vietās glābēji turpina darbu. Pārsvarā glābēji saņēmuši izsaukumus par vēja nolauztiem kokiem.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) aģentūru LETA informējis, ka stiprais vējš ceturtdien norāvis daļu Jēkabpils 3.vidusskolas jumta.

Viņš klāstīja, ka norauta ir apmēram trešdaļa vai pat mazāka skārda jumta daļa. Lai loksne, kas karājās no jumta, nepadraudētu apkārtējos, palīgā saukts VUGD, kura darbinieki loksni nogriezuši. Kraps uzteica glābēju darbu, kas rīkojušies operatīvi un profesionāli.

Plānots, ka piektdien jumtam tiks uzlikts pagaidu segums, jo šodien vēja dēļ darbus veikt ir bīstami, un darbinieku drošība ir svarīga, norādīja pilsētas mērs. Cilvēki negadījumā nav cietuši, jo skolēni mācības apgūst attālināti, un arī pedagogu notikuma laikā skolā nav bijis daudz.

Cietušais segums ir bijis aptuveni 20 gadus vecs, un pašlaik nodarītie zaudējumi vēl nav aplēsti.

Savukārt spēcīgā vēja dēļ elektroapgādes traucējumi līdz otrdienas pulksten 13 bija reģistrēti aptuveni 14 tūkstošiem AS "Sadales tīkla" klientu visā Latvijā, un uzņēmums strādā pastiprinātā režīmā, lai operatīvi atjaunotu klientiem elektroenerģijas piegādi, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā. Elektroapgādes traucējumu novēršanai ir mobilizētas 214 brigādes ar 552 elektromontieriem, specializētā tehnika un par iespējamajiem elektrotīkla bojājumiem informētas pašvaldības.

Klienti par elektroapgādes traucējumiem tiek informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību un informācija par reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem ir redzama mājas lapā sadalestikls.lv esošajā Digitālajā kartē.

AS "Sadales tīkls" aicina elektrolīniju tuvumā ievērot elektrodrošības pasākumus un par bīstamām situācijām informēt, zvanot uz bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!