Foto: DELFI
Stiprās vēja brāzmas atplēsušas daļu jumta virskārtas "Rīgas centrāltirgus" paviljonam, portālam "Delfi" pastāstīja Rīgas centrāltirgus pārstāve Renāta Petrova. Paviljons nu ir slēgts un notikusi darbinieku un apmeklētāju evakuācija.

Tirgus pārstāvji kopā ar tehniskajiem darbiniekiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apsekojuši ēku, lai noskaidrotu, cik nopietni ir vēja radītie postījumi.

Apsekošanā tika secināts, ka vējš norāvis tikai daļu no jumta virskārtas, kas nozīmē, ka ja gadījumā sāksies lietus, jumts ir pietiekami izturīgs, lai arī lietus dēļ paviljonam nerastos papildu bojājumi.

Notikuma vietā strādāja VUGD un Valsts policija. Ir ierobežota satiksme Centrāltirgus ielā, kā arī ir pārvietošanās ierobežojumi Sakņu paviljona tuvumā.

Šobrīd Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku palīdzība, novēršot vēja radītos postījumus Rīgas Centrāltirgus paviljonam, vairs nav nepieciešama. Darbu objektā turpinās Rīgas pilsētās būvvaldes, Pašvaldības policijas un tirgus pārstāvji.

AS "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova sacīja, ka sakņu paviljona jumtam daļēji norauta seguma pirmā kārta. Pašreiz paviljons ir slēgts. No ēkas evakuēti "pāris simti" cilvēku.

Cilvēki negadījumā nav cietuši.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izsaukumu uz notikuma vietu saņēmis pulksten 14.05.


Jau vēstīts, ka Rīgā 14. janvāra priekšpusdienā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25 metriem sekundē, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Brīdinājums spēkā no pulksten 9 rītā līdz 21 vakarā.

Tāpat VUGD brīdina par ūdens līmeņa paaugstināšanos.

Glābēji aicina būt gataviem, ka nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami elektroapgādes traucējumi.

Tāpat jābūt informētiem par potenciāliem plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām, kurās stiprs vējš kopā ar lieliem viļņiem var izraisīt piekrastes applūšanu. Pārvietojoties piekrastes rajonos, jābūt piesardzīgiem, aicina glābšanas dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!