Foto: DELFI Aculiecinieks

Saistībā ar spēcīgo vēju lielākoties ugunsdzēsēju palīdzība svētdien nepieciešama, lai atbrīvotu ceļa braucamās daļas no nolūzušiem un uz tām uzkritušiem kokiem, bet bijuši arī vairāki izsaukumi par kokiem, kas nokrituši uz automašīnām, ēku jumtiem un elektrības stabiem, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Šaboha.

Tāpat izsaukumi bijuši par to, ka vējš atrāvis nelielus gabalus no ēku fasādēm.

Līdz aptuveni pulksten 19.20 VUGD saņēmis jau vairāk nekā 150 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem.

Visvairāk izsaukumi saņemti Rīgā, Pierīgā un Vidzemē.

VUGD aicina par vēja radītiem postījumiem, piemēram, kokiem, kas nogāzušies, pārrautiem vadiem, kā arī citām avārijas situācijām un negadījumiem nekavējoties zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) svētdienas rītā izplatīja oranžo brīdinājumu, kas liecināja, ka svētdien pēcpusdienā vietām jūras piekrastē, kā arī Vidzemē līča piekrastē gaidāms spēcīgs rietumu, dienvidrietumu vējš.

LVĢMC ziņoja, ka svētdien stiprs vējš gaidāms visā Latvijā.

Arī AS "Sadales tīkls" norāda, ka svētdien visā Latvijā vērojams spēcīgs vējš, kas vietām var sasniegt vētras spēku un radīt elektrotapgādes traucējumus klientiem. "Sadales tīkls" operatīvais personāls seko līdzi meteorologu prognozēm un situācijai elektrotīklā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst iespējamos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientu elektroapgādi, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma preses pārstāve Tatjana Smirnova.

Ņemot vērā meteorologu brīdinājumus, "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektrolīnijām, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo tas var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Redzot šādu bīstamu situāciju, "Sadales tīkls" lūdz iedzīvotājus par to nekavējoties informēt uzņēmumu, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai ziņot VUGD, zvanot 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!