Foto: Publicitātes attēli
Trešdien spēcīgā vēja brāzmas dienas vidū ir izraisījušas elektroapgādes traucējumus ap 6000 klientu Latvijā, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.

Vēja brāzmu ietekmē koki liecas uz elektropārvades līnijām, radot avārijas atslēgumus, kā arī dažviet ir reģistrēti tehnoloģiskie traucējumi elektroapgādes tīklā, kas nav saistīti ar vēja brāzmām.

Uzņēmuma operatīvi apkopotā informācija liecina, ka visvairāk lietotāju bez elektrības plkst. 11:00 bija Jelgavas, Alūksnes un Daugavpils apkārtnē. AS "Sadales tīkls" Dienvidu reģionā Jelgavas pilsētā ir reģistrēti divi bojājumi kabeļiem, kādēļ elektroapgādes traucējumi ir 1234 klientiem. Savukārt Ziemeļaustrumu reģionā Alūksnē ir reģistrēti bojājumi vidējā sprieguma elektrolīnijās un bez sprieguma ir divas elektropārvades līnijas, kādēļ bez elektroapgādes ir palikušas 1515 mājsaimniecības.

Situācija elektroapgādē nepārtraukti mainās, jo avārijas atslēgumu novēršanā strādā operatīvās izbraukuma brigādes, lai pēc iespējas ātrāk lokalizētu un novērstu avārijas atslēgumus, norāda Siksnis.

AS "Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam elektroenerģijas lietotāju, aptverot ar savu pakalpojumu 99% no valsts teritorijas. Uzņēmums nodrošina sadales tīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!