Foto: F64
"Ja Saeimā izdauzītu visus logus, tad skāde būtu mazāka nekā duča cilvēku aizbraukšana no Latvijas," sestdien partijas "Sabiedrība Citai politikai" kopsapulcē paziņojis SCP līderis Aigars Štokenbergs, uzvērot, ka viņam ir kauns par pašreizējo situāciju.

Savā uzrunā Štokenbergs pieminēja no valsts aizbraucošus iedzīvotājus, uzsverot, ka partijas nedrīkst gaidīt vēlēšanās, un jau tagad ir jāpiedāvā problēmas risinājumi. Viņš uzvēra, ka saskaņa ar pēdējām aptaujām 52% iedzīvotāju pieļauj iespēju pamest valsti, un valsts, kurā "politiķi zog naudu sirmgalvjiem un maziem bērniem, ir to pelnījusi".

Tomēr Latvijas valsts nav iedomājama bez cilvēkiem, un SCP ir skaidrs, kas jādara turpmāk, lai iedzīvotāji valsti nepamestu, sacīja SCP līderis.

"Mēs spējam būt pasaules čempioni nobraucienā no kalna uz leju, tas priecē tasē, bet neder valstij," sacīja Štokenbergs , uzsverot, ka vienīgais vieds mainīt situāciju ir iedzīvotājiem doties politikā un kopīgiem spēkiem panākt pozitīvas pārmaiņas valstī. Topošā partiju apvienība "Vienotība" "ir solis pareizā virzienā", pauda Štokenbergs.

"Vienotības" izveidi kā būtisku pavērsienu Latvijas politikā pieminēja arī citi SCP kopsapulces dalībnieki un viesi. Bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte uzsvēra, ka "Vienotības" galvenais uzdevums būs radīt tādus apstākļus Latvijas iedzīvotājiem, lai tie kopīgiem spēkiem varētu veidot modernu demokrātisku, eiropeisku un nacionālu valsti nākotnē.

Tāpat savā uzrunā Ēlerte uzsvēra nepieciešamību "Vienotībai" būt atvērtai sadarbībai ar citām organizācijām un cilvēkiem, kas vēlas doties politikā, ne vien pirms vēlēšanām, bet arī pēc tām.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL), kas atrodas Vankūverā, videouzrunā SCP biedriem uzvēra SCP savulaik panāktās pārmaiņas Latvijas politikā, kādreizējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Alekseja Loskutova ciņu pret pastāvošo varu, lietussargu revolūciju, kas uzsvēra nepieciešamību politiskiem spēkiem būt vienotiem kopīgu mērķu sasniegšanā.

Tāpat premjers atzīmēja, ka tieši "Vienotība" spēs piedāvāt ekonomisko problēmu risinājumus un sociāli atbildīgu politiku.

Ar apsveikumu uzrunām kopsapulcē uzstājās arī "Pilsoniskās savienības" līdere Sandra Kalniete un "Jauna Laika" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Viņas uzvēra "Vienotības" mērķi cīnīties pret oligarhiem, kas "nolikuši malā vadonisma idejas" un cer apvienoties, pieslieties pat darba devēju interešu aizstāvjiem, taču "politikā vajadzīgi cilvēki, kas nepārstāv tikai darba devējus, bet citu sabiedrības grupu intereses".

Apsveikuma vēstuli SCP nosūtīja arī apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vadītājs Roberts Zīle, kura vadīta apvienība ir viena no partijām, ar kuru "Vienotība" turpina sarunas par iespējamo sadarbību.

Jau ziņots, ka partijas "Jaunais laiks" "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" ir nolēmušas kopīgi startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot apvienību "Vienotība". Iecerēts, ka "Vienotības" valdē būs 15 locekļi - pa pieciem no katras partijas.

"Vienotībai", kuras dibināšanas kongress būs 6.martā, būs trīs līdzpriekšsēdētāji - apvienībā ietilpstošo partiju vadītāji, kuri koleģiāli lems par jaunu partiju uzņemšanu apvienībā. "Vienotības" veidotāji ir pārliecināti, ka 10.Saiemas vēlēšanās spēs iegūt tik lielu mandātu skaitu, lai vieni paši varētu veidot nākamo valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!