Foto: LETA
Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) savulaik sarunā ar ASV vēstniecības pārstāvjiem neesot solījis aizstāvēt "Coca - Cola" intereses, kā tas norādīts vietnes "WikiLeaks" publiskotajā ASV diplomātiskajā sarakstē

Tomēr Štokebnergs atzīst, ka saldināto dzērienu vidū, kuri nebūtu jātirgo skolā, nevajadzētu izcelt tieši "Coca-Cola" produkciju, jo tas neesot pareizi attiecībā pret konkrēto uzņēmumu.

Kā norādīja Štokenbergs, saruna ar ASV vēstniecības pārstāvjiem neesot bijusi par "Coca-Cola", bet gan par divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumiem. "Mans uzdevums, kas tika izvirzīts no Latvijas valdības puses, bija aizstāvēt uzņēmuma "Liepājas metalurgs" intereses, savukārt ASV vēstniecības pārstāvji jautāja par kampaņu, kas bija sacelta ap "Coca-Cola", skaidro ministrs.

Viņš vēstniecības pārstāvjiem esot norādījis, ka runa acīmredzami ir par Latvijas veselības politiku un nav pamata izcelt saldināto dzērienu vidū tieši "Coca-Cola", jo "jārunā par visiem saldinātiem dzērieniem".

"Es aicinātu neizcelt tieši "Coca–Cola", jo tas nav pareizi attiecībā pret konkrēto uzņēmumu. Ir skaidrs, ka jebkuri dzērieni, kas satur ogļhidrātus vai sāļus un taukvielas ir kaitīgāki nekā jebkādi citi," uzsver Štokenbergs.

Viņš arī aicinātu izlasīt visus "WikiLeaks" ziņojumus un tad "redzētu, ka stāsti ir ne tikai par "Coca -Cola".

Kā ziņots, Veselības ministrijas (VM) virzītos Ministru kabineta noteikumus par neveselīgas pārtikas un dzērienu pārdošanas aizliegumu Latvijas skolās un bērnudārzos toreizējais ekonomikas ministrs Štokenbergs vērtējis kā politisku soli un ASV vēstniecei Ketrīnai Todai Beilijai solījis aizstāvēt ASV un "Coca-Cola" intereses šajā jautājumā, liecina vietnē "WikiLeaks" publiskotā ASV diplomātiskā sarakste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!