Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi izskatīšanai Jāņa Ādamsona prasību pret Latvijas valsti saistībā ar viņa svītrošanu no deputātu kandidātu saraksta, informēja Ādamsons.
Ādamsons izlēmis, ka viņa pilnvarotais pārstāvis tiesā būs advokāts Uģis Grūbe. Kā ziņots, Ādamsona sūdzība pret Latvijas valsti uz ECT Strasbūrā oficiāli tika nosūtīta 23.janvārī. Ādamsona advokāts iepriekš neatklāja, par kuru Eiropas Cilvēktiesību konvencijas pantu pārkāpumiem no Latvijas valsts puses sūdzas Ādamsons.

Ādamsons vērsās ECT pret Latvijas valsti, lai tā atceltu lēmumu, kas liedza viņam kandidēt Saeimas vēlēšanās. Ādamsons tiesā arī prasīja piedzīt no Latvijas valsts kompensāciju - 2 miljonus eiro jeb aptuveni 1,25 miljonus latu, kas aprēķināti, ņemot vērā viņam nodarīto morālo kaitējumu un nesaņemto atalgojumu.

Kā uzskata Ādamsons, svītrojot viņu no deputātu kandidātu saraksta, pārkāpti ne tikai Latvijas likumi, bet arī starptautiskais pakts "Par pilsoņu un politiskajām tiesībām" un Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību harta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!