Foto: DELFI

Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) pārtapt par vienotu partiju ir sarežģīti, intervijā atzina apvienības lielākās dalīborganizācijas "Reģionu alianse" (RA) līderis, Salacgrīvas mērs Dagnis Straubergs.

LRA 13.Saeimas vēlēšanās ieguva 4,14% vēlētāju atbalstu, paliekot ārpus parlamenta.

Runājot par vienotas partijas veidošanu, Straubergs pastāstīja, ka apvienībā ir nākuši klāt jauni partneri. "Mums pirmsvēlēšanu laikā bija ļoti komplicēta lēmumu pieņemšanas struktūra. Vispirms sadarbības līgumu parakstīja RA un Vidzemes partija, pēc tam nāca klāt vairākas nevalstiskās organizācijas, kuru pārstāvji bija jāintegrē LRA valdē. Apvienībā darbojās arī Pārstāvju sapulce, pastāstīja Straubergs.

Viņš uzsvēra, ka LRA ir partneri, kas nevēlas zaudēt savu identitāti. "Šobrīd mērķis ir novienkāršot apvienības struktūru un lēmumu pieņemšanas procesu. Tiek veidoti partnerības līgumi ar apvienības dalīborganizācijām. Laiks parādīs, vai LRA pārveidosies par vienu partiju vai nē. Mēs nemēģinām nevienam partnerim "izgriezt rokas", apvienības tālākā attīstība būs demokrātisks process," viņš teica.

Patlaban neviens LRA partneris neesot teicis, ka nevēlas turpināt darbu šajā komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!