Apstāklī , kad pēdējās dienās Latvijas valsts iestādēs strauji izplatījās datorvīruss, varētu vainot valsts iestāžu informācijas tehnoloģiju (IT) darbinieku zemo atalgojuma līmeni,- šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Satiksmes ministrijas (SM) Informātikas departamenta direktora vietnieks Jānis Zeltiņš.
Kvalitatīvi rūpējoties par datorsistēmas drošību, nekādas lielas problēmas nevar rasties, bet, ja paliek vairāki "caurumi" IT drošības sistēmā, "tad var droši atvadīties no savas informācijas", atzina Zeltiņš.

Valsts uzņēmumi ne vienmēr spēj noalgot profesionāļus, kuri var nevainojami rūpēties par datorsistēmu drošību, jo atalgojums valsts iestādēs ir trīs un pat vēl vairāk reizes mazāks nekā privātuzņēmumos.

Zeltiņš teica, ka SM ir izdevies izvairīties no datorvīrusa, bet vairākās valsts iestādes ar to ir inficējušās.

Vīrusi ļoti bieži izplatās arī tādēļ, ka iestāžu darbinieki bezatbildīgi un nekontrolēti iegūst dažādu, īpaši izklaides informāciju, kurā parasti ir visvairāk vīrusu.

SM ir iecerējusi kontrolēt kā tiek reģistrēti datorlietotāji, vai tie ir informēti par datora lietošanas noteikumiem, lai mazinātu risku, kas varētu būt saistīts ar iespējamo datorvīrusu izplatīšanos valsts iestādēs.

DELFI jau ziņoja, ka datorvīruss "I-Worm.Sircam" pēdējās nedēļas laikā ir izraisījis vislielāko Latvijā jebkad pieredzēto datorvīrusa epidēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!