Foto: LETA

Esošās koalīcijas papildināšana ar vēl kādu partiju nav vēlama, jo, tuvojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Padomē, strādāt vieglāk būs ar pazīstamiem partneriem, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Viņa atzina, ka uzskata par savu pienākumu kļūt par premjerministri, ja Valsts prezidents viņai uzticēs jaunās valdības veidošanu. Redzot daudzos plusiņus, ko vēlētāji pie viņas vārda ievilkuši sestdien aizvadītajās vēlēšanās, Straujuma secina, ka iedzīvotāji to no viņas sagaida.

"Tas ir smags darbs un liela atbildība," atzina politiķe, komentējot Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikumus, ka viņš neesot pārliecināts, ka Straujuma šādu pienākumu vēlēsies uzņemties.

Premjere gan noraida izskanējušās ziņas par ministru portfeļiem, ko jaunajā valdībā vēlas "Vienotība", atzīmējot, ka pagaidām partija vēlas premjerministra, finanšu ministra un ārlietu ministra amatu.

Ārlietu jomu arī turpmāk vajadzētu vadīt Edgaram Rinkēvičam, bet par finanšu ministru Straujuma atteicās spekulēt. Uz žurnālistu jautājumu par to, vai tas varētu būt Janis Reirs, viņa šādu iespēju neizslēdza.

Savukārt Nacionālās apvienības vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš "Rīta panorāmai" atzina, ka, ņemot vērā saņemto atteikumu pielaidei valsts noslēpumam un ģenerālprokurora lēmumu noraidīt Naudiņa sūdzību par šo atteikumu, viņš neredz iespēju virzīt savu kandidatūru ministra amatam nākamajā valdībā.

Tā vietā Naudiņš turpinās darbu jaunajā Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!