Viens no trim par terorismu notiesātajiem nacionālboļševikiem - Krievijas Federācijas pilsonis Sergejs Solovejs - šodien paziņojis par badastreika pārtraukšanu. Kā informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Točelovskis, Solovejs piektdien cietuma vadībai uzrakstījis iesniegumu, ka badastreiku pārtrauc.
Iemeslus, kādēļ badastreiks tiek pārtraukts, Solovejs iesniegumā nav minējis. Pēc Točelovska teiktā, Solovejs atsācis ēst, un viņa veselības stāvoklis pēc 10 dienas ilgušā badastreika ir normāls.

Vienlaikus ar Soloveju notiesātais Krievijas Federācijas pilsonis Maksims Žurkins arī bija uzsācis badastreiku, taču, pēc Točelovska rīcībā esošajām ziņām, arī Žurkins gatavojas protestu pārtraukt. Solovejs badastreiku pieteica ap 15.maiju, un tas noticis vēl pirms ieslodzīto protesta akciju uzsākšanas pret pārtikas pienesumu aizliegumu.

Solovejs badastreika pieteikuma vēstulē ieslodzījuma vietai bija norādījis, ka viņš ir politieslodzītais un viņam "nebūtu cietumā jānīkst 15 gadus kopā ar krimināli notiesātajiem". Ar badastreiku, kas varētu ieilgt "līdz pat nāvei", Solovejs vēlas panākt politieslodzītā statusu.

Nacionālboļševiks nosūtīja vēstuli Rīgas Centrālcietuma administrācijai un Augstākajai tiesai, uzsverot, ka cilvēks bez ēdiena var izdzīvot 100 dienas. Ja šajā laikā prasības netiks izpildītas, "es atbrīvošu jūs no savas klātbūtnes cietumā", rakstīja Solovejs.

Visi trīs par terorismu notiesātie nacionālboļševiki iesnieguši apelācijas sūdzības par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru viņi tika notiesāti uz 15 un 5 gadiem. Krievijas nacionālboļševiki tika aizturēti 17.novembrī, kad viņi aptuveni divas stundas bija ieņēmuši Sv.Pētera baznīcas torņa skatu laukumu, plivināja sarkanus karogus un draudēja sevi uzspridzināt, ja netiks izpildītas viņu prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!