Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) no Sabiedriskās konsultatīvās padomes sastāva izslēdz divas nevalstiskās organizācijas – sabiedrību par atklātību "Delna" un sabiedriskās politikas centru "Providus", portālu "Delfi" informēja KNAB.

Saskaņā ar padomes nolikumu tās sastāvu apstiprina KNAB priekšnieks. Tāpat nolikumā paredzēti gadījumi, kad KNAB priekšnieks var izslēgt nevalstisko organizāciju no padomes.

Izslēgšana ir iespējama, ja organizācija rakstveidā izteikusi attiecīgu lūgumu, ja tā tiek likvidēta, ja netiek ievērota nolikumā noteiktā sēžu apmeklēšanas kārtība, kā arī, ja organizācija pieļāvusi rupju ētikas normu pārkāpumu.

KNAB ieskatā abas minētās nevalstiskās organizācijas nav ievērojušas ētikas normas, ilglaicīgi atspoguļojot un publiskojot informāciju par biroju, nepārbaudot informācijas atbilstību faktiskajai situācijai, kā arī izplatot faktiskai situācijai neatbilstošu informāciju par KNAB darbību.

KNAB konsultatīvā padome izveidota, lai nodrošinātu sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. Padomes uzdevums ir veicināt KNAB saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas birojam par aktuāliem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!