Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe vēl nav informēta par disciplinārlietu izmeklēšanas komisijas slēdzienu pret viņu ierosinātajā disciplinārlietā.

"Es tiešām itin neko nezinu. Tas [slēdziens] acīmredzot ir iesniegts priekšniekam, bet par rezultātiem es neesmu informēta," aģentūrai LETA sacīja KNAB priekšnieka vietniece.

Strīķe prognozēja, ka par to, pie kāda slēdziena izmeklēšanas komisija ir nākusi, viņa, visticamāk varētu uzzināt nākamnedēļ.

LETA jau ziņoja, ka KNAB disciplinārlietu izmeklēšanas komisija pabeigusi disciplinārlietas izmeklēšanu par Strīķes rīcības atbilstību biroja iekšējās kārtības noteikumiem un KNAB priekšnieka rīkojuma nepildīšanu. Līdz KNAB priekšnieka rīkojumam sīkāka informācija par komisijas slēdziena saturu netikšot sniegta, aģentūrai LETA 24.martā sacīja biroja preses pārstāve Ieva Karlsberga.

Atbilstoši KNAB Disciplinārlietas ierosināšanas, izskatīšanas un disciplinārsoda piemērošanas kārtībai biroja priekšnieka izveidotā disciplinārlietas izmeklēšanas komisija izvērtēja, vai ir veikta prettiesiska rīcība, vai darbinieks ir vainīgs tās veikšanā, darbinieka vainas formu, atbildību mīkstinošus vai pastiprinošus apstākļus un citus ar lietu saistītus apstākļus.

Pēc visu disciplinārlietā esošo apstākļu noskaidrošanas komisija taisīja dienesta izmeklēšanas slēdzienu, kurā norādīja disciplinārlietā konstatētos faktus un lietas apstākļus, kā arī ierosinājumus par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai lietas izbeigšanu.

Savu slēdzienu komisija nodeva KNAB priekšniekam Normundam Vilnītim, kuram, pamatojoties uz to, desmit dienu laikā, tas ir, līdz 2.aprīlim, bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu. Taču, ņemot vērā, ka šodien ir sestdiena, visticamāk, lēmumu šajā lietā Vilnītim būs jāpieņem pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!