Sestdien, 2.novembrī, plkst.13 Rīgā pie Pulvertorņa Latvijas Studentu apvienība (LSA) rīkos svinības "Stipendijai - 10 gadi", informēja Latvijas Universitātes (LU) Studentu padomes priekšsēdētājs Jānis Palkavnieks.
Kā stāsta studentu pārstāvis, 1992.gadā Ministru padome noteica augstskolu studentiem stipendijas apmēru 8,50 lati. Kopš tā laika augušas algas, pensijas, pabalsti, bet "stipendijas apmērs nav mainījies ne par mata tiesu, un arī šodien tūkstošiem Latvijas studentu ir spiesti iztikt ar šo smieklīgo naudas summu mēnesī".

LSA vēlas parādīt sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem "savas skumjas par šo sakarību". Pikets vai citas protesta akcijas šai "jubilejai" nebūtu pietiekama īstās attieksmes demonstrēšana, tāpēc LSA izvēlējās to nosvinēt.

Uz svinībām ielūgumus saņēmuši visi šo desmit gadu izglītības ministri, Ministru prezidenti, Augstākās izglītības padome, Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisija un augstskolu rektori. LSA aicina uz svinībām visus studentus un tos, kam rūp "studentija".

Pasākuma laikā tiks saņemtas jubilejas dāvanas 8,50 latu vērtībā, teiktas uzrunas un tosti, viesi varēs mieloties ar studentu gardumiem.

Pasākums notiek Baltijas studentu mēneša programmā. Jāatgādina, ka Baltijas studentu mēnesī Latvijas Studentu apvienība kopā ar 14 studentu pašpārvaldēm visā Latvijā no 15.oktobra līdz 15.novembrim organizē 13 dažādus notikumus Latvijas studentiem.

Visi pasākumi notiek ar mērķi pievērst uzmanību Baltijas studentu dažādajām problēmām un kopējam mērķim - studēt, lai iegūtu labu izglītību, popularizēt studentu pašpārvalžu ideju, kā arī pierādīt, ka studenti var būt pozitīvi noskaņoti, ne tikai piketēt pret kaut ko.

Studentu mēneša nedēļas ir tematiski sadalītas: no 15.oktobra līdz 20.oktobrim notika nedēļa "Studenti svin", no 21.oktobra līdz 27.oktobrim - "Studenti diskutē", no 28.oktobra līdz 3.novembrim - "Studenti izdzīvo", no 4.novembra līdz 10.novembrim - "Studenti mācās", no 11.novembra līdz 15.novembrim - "Studenti rāda sevi".

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Lietuvas Studentu apvienību un Igaunijas Studentu apvienību federāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!